هفتمین همایش مالی اسلامی

دبیرکل انجمن مالی اسلامی از تشکیل هفتمین همایش مالی با محوریت رمزارزها، تجربه جهانی، رویکرد اسلامی در روز دوشنبه هفته آینده بصورت حضوری و آنلاین خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری اگزیم نیوز، امیر یوسفی مقدم در خصوص شرکت کنندگان هفتمین همایش مالی اسلامی، گفت: سخنرانان اصلی این همایش دکتر علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی، دکتر مجید عشقی رئیس سازمان بورس، غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس شورای فقهی بانک مرکزی و جمعی از کارشناسان حوزه مالی اسلامی و رمزارز خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه هفتمین همایش مالی اسلامی در بانک مرکزی برگزار می شود، افزود: بخش اول این برنامه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ به صورت حضوری و آنلاین و بخش دوم در قالب دو وبینار تخصصی بین المللی در نوبت عصر تا ساعت ۴:۳۰ برگزار خواهد شد.
یوسفی مقدم محور هفتمین همایش مالی اسلامی را رمز ارزها تجربه جهانی و رویکرد اسلامی اعلام کرد و افزود: ۲۳ مقاله به دبیرخانه ارسال شده، ۱۶ مقاله پذیرش شده که در نشریات علمی و پژوهشی منتشر شده و بخشی از این مقالات در قالب کتاب یا نشریه انجمن مالی اسلامی منتشر می‌شود.
به گفته دبیرکل انجمن مالی اسلامی، مقالات برگزیده علاوه بر ارائه در پنل های تخصصی همایش در کتاب همایش و  پنج نشریه تخصصی این انجمن که به صورت مشترک با دانشگاه امام صادق، دانشگاه امام حسین، دانشگاه الزهرا، دانشگاه آزاد و پژوهشکده بیمه منتشر می شود، به چاپ خواهد رسید.
یوسفی مقدم از اهدا پنجمین جایزه مالی اسلامی به استاد برتر در حوزه مالی اسلامی خبر داد و گفت: اهدای چهارمین جایزه پژوهش برتر به بهترین رساله دکتری، پایان نامه ارشد و پایان نامه های دوره های DBA و جایزه کتاب برتر نیز در برنامه هفتمین همایش مالی اسلامی گنجانده شده است. 
وی در ادامه درباره جزییات پنل تخصصی اول این همایش، اظهار داشت: آقایان محرمیان، سروش، میثمی، محمد جلال و رهنمای رودپشتی پنل تخصصی اول را تحت عنوان "رمزارزها، تجربه جهانی، رویکرد اسلامی" برگزار می کنند.
یوسفی مقدم افزود: پنل دوم همایش با عنوان "آینده پژوهی رمزارزها، فرصت ها و تهدیدها" با حضور اساتید عبدالهی، فدایی، نوری، هامونی و رضایی صدرآبادی تشکیل می شود.
به گزارش خبرنگار اگزیم نیوز، به گفته دبیرکل انجمن مالی اسلامی، بخشی از پنل بین المللی تخصصی نوبت عصر هفتمین همایش به ارائه مقالات برگزیده و بخش دیگر به ارائه سخنرانی مدعوین خارجی اختصاص می یابد.
یوسفی مقدم یادآور شد، دکتر همایون در، رئیس انجمن مالی اسلامی دانشگاه کمبریج، اکرم لالدین رئیس پژوهشکده ایسری مالزی از مدعوین پنل بین المللی همایش خواهند بود.
دبیرکل انجمن مالی اسلامی از آغاز پذیره نویسی صندوق نیکوکاری تعالی دانش مالی اسلامی در همایش هفتم خبر داد و گفت: به منظور گسترش، پیشبرد و ارتقا علوم مالی اسلامی پذیره نویسی این صندوق از ۲۷ دی ماه همزمان با برگزاری هفتمین همایش مالی اسلامی آغاز می شود و تا ۲۰ بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
یوسفی مقدم گفت: این صندوق از نوع صندوق های مختلط با دارایی ثابت است و با حداقل ۲ و حداکثر ۲۰ میلیارد تومان پذیره نویسی، راه اندازی می شود.
وی یادآور شد: مدیریت این صندوق با شرکت سبدگردان مفید و مدیر اجرایی آن انجمن مالی اسلامی است و قیمت هر سهم برای اشخاص حقیقی، ۱۰۰ هزار تومان و اشخاص حقوقی ۱۰ میلیون تومان تعیین شده است.
یوسفی مقدم تاکید کرد: هدف از تاسیس این صندوق، ارتقا علوم مالی اسلامی، حمایت از پایان نامه های ارشد، رساله های برتر دکتری و کمک به محققین حوزه و پژوهش های هدفمند و ابزارسازی است.

وی با تاکید بر اینکه در سایت انجمن مالی اسلامی کتاب‌هایی با موضوع مالی اسلامی و مقالات انگلیسی شامل ۳۰۰ مقاله و ۶۰۰ مقاله علمی فارسی طبقه بندی شده است، گفت: در حوزه مالی اسلامی مصوبات کمیته فقهی بورس و شورای فقهی بانک مرکزی بر روی سایت این انجمن قرار داده می‌شود.

یوسفی مقدم ادامه داد: در این سایت بخش مربوط به استفتائات نیز وجود دارد که سوال‌هایی مانند مسایل چک، جریمه تأخیر، مسایل روز بورسی از مراجع تقلید استفتاء می‌شود و پاسخ این آنها در این سایت قرار داده می‌شود.

دبیرکل انجمن مالی اسلامی ایران با تاکید بر اینکه تاکنون ۱۰ دوره فقه و خارج فقه توسط انجمن مالی اسلامی برگزار شده است، گفت: در انجمن مالی اسلامی نشست‌های تخصصی به طور ماهانه در حوزه‌های مختلف بیمه، بازار سرمایه و نیز بانکداری اسلامی برگزار می شود، همچنین بیش از ۵۰ نشست داخلی و بین المللی برگزار شده و این انجمن فعالیت‌های زیادی را در حوزه اطلاع‌رسانی ایفا کرده است.

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته کتاب بانکداری مدیریت را به مرحله انتشار رساندیم، گفت: انجمن مالی اسلامی از سال ۹۴ تاکنون به جایگاهی رسیده است که اکنون دیگر افراد آشنایی زیادی را نسبت به آن پیدا کرده‌اند.

دبیرکل انجمن مالی اسلامی ایران در خصوص استفاده از اموال وقف و وجوهات در ابزارهای مالی اظهار داشت: وقف به صورت ابزار مالی اسلامی در بازار استفاده شده و نخستین اوراق وقفی هم در بازار سرمایه ایران منتشر شد اما هنوز در مورد استفاده از وجوه شرعی مانند خمس و زکات در بازار مالی اسلامی اقدام موثری صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه کشو سودان تنها کشوری است که نظام مالی آن براساس ابزارهای اسلامی است، گفت: برخی از دیگر کشورها مانند بحرین دارای ۲ نوع نظام مالی اسلامی و نظام مالی متعارف هستند.

یوسفی مقدم با تاکید بر اینکه ابزارهای اسلامی در نظام مالی ایران بسیار قوی‌ است؛ این در حالی است که ابزارهای مالی در کشوری مانند مالزی از شناخت بیشتری برخوردار است، افزود: با توجه به عدم وجود تحریم در کشور مالزی و نیز شناخته شدن زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم مالزی؛ بنابراین این کشور از پیشرفت بیشتری برخوردار بوده است.

دبیرکل انجمن مالی اسلامی ایران با بیان اینکه شورای فقهی بانک مرکزی تا دو سال گذشته دارای نقش مشورتی بود و ازهیچ‌گونه وظیفه نظارت برخوردار نبود، گفت: حدود سه سال است که بخش فقهی بانک مرکزی از شورای مشورتی به یک شورای نظارتی تبدیل شده است.

وی با اعلام اینکه در زمینه قراردادهای بانکی، گاهی کم‌دانشی مردم باعث می‌شود که قراردادهای بانکی را مطالعه نکنند و قراردادهای وکالتی را با قرارداد قرض اشتباه بگیرند، افزود: این قراردادها متفاوت با یکدیگر هستند؛ بنابراین باید سیستم بانکداری کشور به سمتی برود که رویه‌های بانکی اصلاح شود.

یوسفی مقدم اظهار داشت: نقشی که شورای نگهبان در مورد مصوبات مجلس برعهده دارد، شورای فقهی بانک مرکزی و کمیته فقهی سازمان بورس هم در مورد این دو مجموعه مالی عهده‌دار است.

کد خبر 49632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =